Hoe het omgekeerde osmose-filtratiesysteem werkt

Wat is omgekeerde osmose?

Omgekeerde osmose (RO) filtersysteem is een van de meest effectieve waterfiltratiemethoden die beschikbaar zijn en het is gewoon het proces van omgekeerde osmose. Hoewel osmose geen energie nodig heeft om te gebeuren, Omgekeerde osmose zou energie nodig hebben om het proces te voltooien. Bij omgekeerde osmose is er een semi-permeabel membraan dat water doorlaat terwijl verontreinigingen zoals opgeloste zouten, organische stoffen, bacteriën, pyrogenen en meer worden weggelaten.

Omgekeerde osmose maakt ontzilting, het verwijderen van zout uit zeewater, mogelijk. Het helpt ook om tot 92% van de verontreinigingen uit de watertoevoer te verwijderen. Hiermee kunt u geld besparen door flessenwater te kopen, terwijl u gewoon een werkend omgekeerd osmose-filtersysteem in huis kunt hebben. Omgekeerde osmose kan ook worden gebruikt voor recycling en afvalwaterbehandeling. Dit zou de gezondheid en de kwaliteit van leven helpen verbeteren en ook schade aan sommige apparaten in huis voorkomen.

Fasen van hoe RO-systemen werken

Omgekeerde osmose systemen werk gewoon door de druk te verhogen terwijl u het water er doorheen duwt, waardoor verontreinigingen worden buitengesloten. De vereiste hoeveelheid druk is evenredig met het aantal verontreinigingen in het water. De verontreinigingen die niet door het semi-permeabele membraan van omgekeerde osmose kunnen gaan, worden de Reject Stream genoemd.

Hieronder vindt u een overzicht van de fasen die betrokken zijn bij een omgekeerd osmosesysteem:

Fase 1: voorfiltratie

De eerste fase is de voorfiltratie die ofwel het sedimentvoorfilter of het koolstoffilter kan zijn. Terwijl het sediment-voorfilter vuil, zand, stof en andere verontreinigingen helpt verwijderen. Een voorfilter met actieve koolstof helpt elementen, zoals chloor, te verminderen die het water een onaangename smaak en geur geven. Deze fase helpt het membraan te behouden, om te voorkomen dat het verstopt raakt door te veel verontreinigingen.

Fase 2: het omgekeerde osmose-membraan

De Omgekeerde osmose semi-permeabel membraan werkt met druk om schoon water naar buiten te persen terwijl de deeltjes als een afvalstroom achterblijven. Dit membraan filtert opgeloste stoffen zoals radium, lood, arseen, koper, nitraat en meer.

Fasen 3 & 4: Postfiltratie en Final Polish

Deze fase omvat het tweede koolstoffilter dat het water polijst door alle achtergebleven verontreinigingen te verwijderen om ervoor te zorgen dat het water klaar is om te drinken. Na deze fase gaat het water naar een opslagtank totdat u klaar bent om te drinken. Er is ook een in-line actieve kool die het laatste polijstwerk doet terwijl het water eruit komt om te drinken. Dit verwijdert eventuele onaangename geur of smaak die nog aanhoudt en zorgt ervoor dat het water kristalhelder is.

Conclusie

Terwijl de Omgekeerde osmose filtersysteem houdt gegarandeerd het water in uw huis kristalhelder, het hangt ook af van hoe hard het water is. Dit verklaart waarom je het beste goed water voor kunt gebruiken Omgekeerde osmose, omdat hard water moeilijk grondig te reinigen is. Hard water kon eerder door andere wateroplossingen gaan Omgekeerde osmose filtersysteem wordt geïntroduceerd om het beste effect te krijgen.

ZIE JE GEDACHTEN

      Leave a reply

      Aquanatal.be
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Compare items
      • Total (0)
      Compare
      0
      Shopping cart