Voordelen van het drinken van alkalisch water in het lichaam | Gezondheidsvoordelen

Het gezondheidsbewustzijn is in de loop der jaren verbeterd met veel meer tips om gezond te blijven en de kwaliteit van leven te verbeteren. Dit omvat nieuwe trends zoals het alkalische water met vele voordelen.

Alkalisch water heeft een pH-waarde van 8 tot 9, wat hoger is dan gewoon kraanwater binnen de neutrale pH van 7. Het bevat ook alkalische mineralen en het is aangetoond dat het meer gezondheidsvoordelen biedt dan gewoon water. Enkele van deze voordelen zijn:

Alkalisch water verbetert de gezondheid van de botten

Alkalisch water bevat mineralen zoals calcium, kalium en magnesium, die allemaal helpen de gezondheid van de botten te verbeteren. Er is aangetoond dat verhoogde zuurgraad het botverlies verhoogt, omdat het het risico op osteoporose verhoogt. Het drinken van alkalisch water vermindert de zuurgraad in het lichaam, wat resulteert in minder botresorptie en een betere opname van mineralen.

Alkalisch water verlicht zure terugvloeiing

Symptomen van zure terugvloeiing kunnen worden verminderd door alkalisch water te drinken vanwege de verhoogde pH van de alkaliteit die het zure gehalte in het spijsverteringsstelsel neutraliseert. Het helpt ook pepsine te deactiveren – het enzym dat de meeste schade veroorzaakt bij zure reflux. Consistente zure reflux kan zich ontwikkelen tot een andere aandoening die bekend staat als gastro-oesofageale refluxziekte of GERD. Het risico hierop kan worden verminderd door alkalisch water te nemen. Het moet echter met mate worden ingenomen, aangezien maagenzymen niet voor niets bestaan ​​en niet volledig moeten worden uitgeschakeld.

Alkalisch water heeft ultra-hydraterende eigenschappen

Vergeleken met gewoon kraanwater, Alkalisch water heeft ultra-hydraterende eigenschappen, daarom drinken de meeste mensen het liever direct na een training of een inspannende activiteit. Alkalisch water bevat kleinere watermoleculen die gemakkelijk door je cellen worden opgenomen, waardoor je sneller gehydrateerd blijft.

Alkalisch water verhoogt de immuniteit

Alkalisch water helpt de pH in het lichaam te verlagen, wat op zijn beurt de zuurgraad verlaagt en het immuunsysteem ondersteunt. Verhoogde zuurgraad kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder stress, slechte voeding en milieutoxines, die allemaal van invloed zijn op de werking van het immuunsysteem. Deze zuurgraad kan worden geneutraliseerd door meer alkaliteit toe te voegen om de pH te stabiliseren, wat op zijn beurt de immuniteit zou versterken en het risico op ziekten zou verminderen.

Terwijl Alkalisch water heeft zijn opvallende voordelen, het is raadzaam om slechts in gematigde hoeveelheden te nemen. Om een ​​perfect verbeterde gezondheid te hebben en het beste uit alkalisch water te halen, moet u uw dieet in het algemeen verbeteren en uw zure inname verminderen.

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Aquanatal.be
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart