Wat is alkalisch water – de voordelen en bijwerkingen

Veel gezondheidsexperts adviseren dat het handhaven van de juiste pH-balans zeer essentieel is om onszelf gezond te houden.

En we geloven ook het recht De pH-balans is inderdaad erg belangrijk omdat een groot aantal mensen tegenwoordig last heeft van verzuring en daarmee verband houdende problemen.

Om de complexe puzzel van zure en alkalische aard te begrijpen, moeten we eerst begrijpen wat de pH-waarde is.

pH staat voor “potentiële waterstof”, wat in feite een maat is voor de waterstofionenconcentratie.

pH-waarde is een maat voor hoe zuur of basisch/alkalisch een oplossing is op een schaal van 0 tot 14. Een pH-waarde van 7 wordt als neutraal beschouwd, een pH-waarde lager dan 7 wordt als zuur beschouwd en een pH hoger dan 7 wordt als basisch beschouwd of alkalisch.

Als het niveau bijvoorbeeld 1 is, betekent dit dat de oplossing erg zuur is en als het niveau 14 is, is het erg alkalisch. Alkalisch water heeft een pH-waarde die over het algemeen rond de 8 of 9 ligt.

Wat is alkalisch water?

Alkalisch water is niets anders dan water met een pH-waarde hoger dan 7.

Veel medische experts en onderzoekers op dit gebied zijn van mening dat alkalisch water dat wel is goed voor mensen met een overmatige zuurgraad omdat het helpt bij het neutraliseren van overtollig zuur in het lichaam.

Dit neutraliserende effect vermindert de zuurgraad en helpt bij het voorkomen en beheersen van verschillende ziekten die worden veroorzaakt door hoge zure reflux, zoals hartaandoeningen, problemen met de spijsvertering, artritis, gebrek aan immuniteit, enz.

Alkalisch water
pH-niveau kleurenkaart

Er zijn vele voordelen van het drinken van alkalisch water. We zullen dit alles en meer hier en nu beantwoorden.

Maar laten we eerst leren hoe u kunt controleren of uw drinkwater alkalisch is of niet.

Hoe de alkaliteit van water te testen?

Het vinden van de alkaliteit van water of een andere oplossing is heel eenvoudig.

Alles wat je nodig hebt is een stuk van lakmoespapier of pH-strip.

De pH-waarde van water test je eenvoudig met een pH-strip dompel de pH-strip in het watereven laten zitten, en dan vergelijk de kleur van lakmoespapier met de standaard pH-kleurenkaart om de pH-waarde te vinden.

Noteer de pH-waarde en als deze 7 of lager is, moet u uw water alkalisch maken. Na alkalisatie moet de pH-waarde van water 8 of 9 zijn.

U kunt eenvoudig een pH-kit online. De pH-kit wordt geleverd met pH-strips en een pH-kleurenkaart.

U kunt de bovenstaande pH-waardekaart voor kleuren raadplegen om de pH-waarde te achterhalen.

Gezondheidsvoordelen van alkalisch water

Er is nog steeds enige verwarring en controverse over de gezondheidsclaims van alkalisch water. Veel gezondheidsexperts geloven dat er een gebrek aan voldoende onderzoek om de gezondheidsclaims van alkalisch water te ondersteunen.

Er zijn echter sommige studies die de positieve effecten van alkalisch water suggereren in bepaalde gezondheidsproblemen.

Dat bleek bijvoorbeeld uit een studie uit 2012, gepubliceerd op de website van de Amerikaanse National Library of Medicine het drinken van alkalisch water met een pH van 8,8 kan pepsine helpen deactiveren, het belangrijkste enzym dat zure terugvloeiing veroorzaakt.

Van alkalisch water wordt aangenomen dat het verschillende gezondheidsvoordelen biedt, zoals:

 • Verbetert de spijsvertering
 • Versterkt de botten
 • Verhoogt de immuniteit
 • Vermindert de zuurgraad
 • Vermindert het risico op hartaandoeningen
 • Ontgift
 • Anti-veroudering
 • Helpt bij gewichtsverlies

Bijwerkingen van alkalisch water?

Alkalisch water wordt over het algemeen als veilig beschouwd, maar u kunt enkele veelvoorkomende bijwerkingen ervaren als u overschakelt op alkalisch water.

Deze bijwerkingen zijn hoofdpijn, loopneus, vermoeidheid en donkerdere en zachtere ontlasting. Maar deze bijwerkingen zijn eigenlijk een positief teken dat uw lichaam ontgifting ondergaat.

Deze bijwerkingen verdwijnen zodra uw lichaam gewend raakt aan alkalisch waterwat een paar dagen tot 2 tot 3 weken kan duren.

Een ernstig neveneffect van overmatige alkaliteit is dat het de normale pH van het lichaam kan verstoren, wat resulteert in een aandoening die metabole alkalose wordt genoemd – dit veroorzaakt verwarring, misselijkheid, braken, trillende handen en tintelingen in de handen en voeten.

Is alkalisch water veilig?

Alkalisch water met een pH-waarde van 8 of 9 is zeker veilig. Er is geen discussie over de veiligheid van alkalisch water, het enige probleem dat veel gezondheidsexperts hebben met alkalisch water zijn de beweringen over positieve gezondheidsvoordelen.

Dit is zo omdat; op dit moment is er onvoldoende wetenschappelijk bewijs om de beweringen over de gezondheidsvoordelen van alkalisch water te ondersteunen.

Het drinken van natuurlijk alkalisch water (water dat van nature over rotsen stroomt – zoals bronnen – en mineralen opneemt, waardoor het alkalische niveau stijgt) wordt over het algemeen als veilig beschouwd omdat het natuurlijke mineralen bevat.

U moet echter voorzichtig zijn met kunstmatig alkalisch water, dat een laag gehalte aan essentiële mineralen kan bevatten; hogere pH betekent niet noodzakelijkerwijs meer mineralen.

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Aquanatal.be
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart