Wat is alkalisch water? | Voordelen Alkalisch water drinken voor de gezondheid

Alkalisch water is onlangs in het nieuws geweest en je zou je afvragen waar het allemaal om draait. Is alkalisch water beter dan het gewone water dat iedereen drinkt? Alkalisch water staat erom bekend een hogere pH-waarde te hebben dan gewoon water, daarom wordt het alkalisch genoemd. Terwijl het gewone kraanwater een pH van 7 heeft, wat als normaal wordt beschouwd, heeft Alkaline een pH-waarde van 8 tot 9. Een pH van minder dan 7 zou zuur zijn.

Vanwege de alkalische aard geloven sommige mensen dat het kan helpen het zuurgehalte in het lichaam te neutraliseren. De meest voorkomende oorzaken van de verandering van de pH-waarde in het lichaam komen vaak voort uit ziekten en terwijl een ziekte zoals diabetes het bloed zuurder zou maken, zouden nierproblemen het alkalisch maken. Uw keuze van voedselinname kan ook de pH-waarde beïnvloeden.

Waar komt het vandaan?

Er zijn bedrijven die alkalisch water voor consumptie verpakken en verkopen, maar veel mensen zijn nieuwsgierig naar de bron. Er zijn verschillende soorten alkalisch water. U kunt het natuurlijke alkalische water halen uit plaatsen waar het water mineralen opneemt, zoals in Springs waar water door een rots stroomt. U kunt ook uw eigen alkalisch water maken door citroensap en/of zuiveringszout te mengen om het meer alkalisch te maken.

De meeste productiebedrijven maken hun producten echter via een proces dat bekend staat als elektrolyse. Waterionisatoren worden gebruikt om de pH van gewoon water te verhogen, waardoor het alkalischer wordt. Elektriciteit wordt vervolgens toegepast om de moleculen in het water te scheiden, waardoor alkalisch water gescheiden wordt van het zure water.

Werkt het?

Of alkalisch water al dan niet goed is voor het lichaam, wordt voortdurend besproken. Een onderzoek uit 2012 toonde aan hoe het drinken van alkalisch water pepsine, het enzym dat verantwoordelijk is voor de zuurreflex, kan helpen deactiveren. Een recent onderzoek toonde ook aan dat deelnemers een significant verschil hadden in de viscositeit van het hele lichaam na het drinken van alkalisch water onmiddellijk na een inspannende training. Het water hielp de bloedsomloop te verbeteren, waardoor de zuurstoftoevoer door het lichaam verbeterde.

Deze onderzoeken en meer hebben geleid tot verschillende overtuigingen waarom mensen meer alkalisch water zouden moeten nemen. Afgezien van het verlagen van het zuurniveau in het lichaam, heeft het ook aangetoond dat het de stofwisseling helpt verbeteren, de spijsvertering bevordert, de energie verhoogt en veroudering vertraagt.

Conclusie

Hoewel er niet veel solide onderzoek is om de beweringen te ondersteunen over hoeveel alkalisch water het lichaam ten goede komt, kan de invloed ervan tot nu toe niet volledig worden afgewezen. Het is echter belangrijk op te merken dat te veel alkaliteit symptomen kan veroorzaken zoals misselijkheid, braken, trillende handen, verwardheid en tintelingen. Dus, terwijl u alkalisch water neemt, moet u ervoor zorgen dat u het matig houdt.

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Aquanatal.be
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart