Zeewater omgekeerde osmose (RO) systeem kan ook het ontziltingsproces worden genoemd, waarbij het zout- en mineraalgehalte van het water wordt gefilterd om ervoor te zorgen dat het water veilig is om te drinken. Het proces omvat een spoel- en chemisch reinigingssysteem dat is ontworpen om tot 99% van de in het water aangetaste zoutoplossing te verwijderen. Het is ook de perfecte manier om natriumchloride uit het water te verwijderen en de systeemprestaties te behouden. De Membranen voor omgekeerde osmose spelen een grote rol in dit ontziltingsproces en het proces is eenvoudig en volgt het juiste principe.
Zeewaterontzilting is de populaire en meest effectieve optie voor waterbehandeling vanwege de kwaliteitsresultaten die zijn verkregen sinds het bestaan van deze technologie. Dit proces omvat de hogedrukpomp, een Energieterugwinningsapparaat en de omgekeerde osmose-membranen.
Er zijn drie vloeistofstromen betrokken bij alle ontziltingsprocessen, waaronder de zoute feedback (zeewater), productwater met een laag zoutgehalte en zeer zout concentraat (het afgewezen water). De membraanprocessen die worden gebruikt voor het ontziltingsproces omvatten Omgekeerde Osmose (RO) en elektrodialyse (ED), maar meestal de eerste die uit vier hoofdcomponenten bestaat. Deze componenten omvatten de voorbehandeling, drukregeling, membraanscheiding en stabilisatie na de behandeling.
Het belang van voorbehandeling in omgekeerde osmose-systemen
De voorbehandelings- of voorfiltratiefase is de eerste fase in de Omgekeerde osmose systeem en is nodig om membraanvervuiling te voorkomen. Membraanvervuiling komt voort uit de verontreinigingen als het water niet goed is voorbehandeld en dit is een veelvoorkomende oorzaak van de RO-systeem storing, waardoor de onderhoudskosten toenemen. Het zeewater wordt eenvoudigweg voorbehandeld om ervoor te zorgen dat het compatibel is met de semipermeabele membranen. Dit wordt gedaan door een groter deel van de verontreinigingen te verwijderen, waaronder zwevende deeltjes, aanslag, algen, onoplosbare zouten, en ook door de pH van het water aan te passen.
Verwijdert omgekeerde osmose zout uit water?
Dit is een vraag die de meeste mensen vaak stellen, omdat iedereen er zeker van wil zijn dat het water inderdaad veilig is om te drinken. Het directe antwoord hierop is Ja! De Omgekeerde osmose systeem bevat semipermeabele membranen waar het water met een hoger volume doorheen gaat dan de opgeloste zouten. Wanneer er druk vanuit het systeem wordt uitgeoefend, worden de verontreinigingen, inclusief het zout, uit het membraan gefilterd en kunnen uiteindelijk worden gerecycled of verwerkt.
Is het veilig om te drinken?
Gezien het juiste principe voor de Omgekeerde osmose systeem wordt gevolgd en alle verontreinigingen zijn verwijderd, is het water volkomen veilig om te drinken. De Omgekeerde osmose systeem transformeert het water van het ondrinkbare zeewater naar puur kristalhelder water dat veilig is om te drinken.